Félév végi projekt beszámoló (2021 ősz)

A járvány miatt, ebben a félévben is távbeszámolót tartunk. Ez azt jelenti, hogy a személyes prezentáció helyett, arra kérünk Titeket, hogy előadásotokat egy kb. 10 perces videó formájában készítsétek el. Az előadásokkal kapcsolatban felmerült kérdéseket a pótlási héten, december 15-én 9:00-kor kezdődő Teams meeting keretében tesszük majd fel (a csatlakozáshoz szükséges linket e-mailben küldjük el mindenkinek). A részletekről lásd a lenti összefoglalót.

Fontos információk és tennivalók

 • Kérjük készítsen mindenki egy maximum 10 perces videót, ami tartalmazza mindazt, amit élőben is előadna, bemutatna. Csapatmunka esetén az időlimit +2 perc/fővel emelkedik.
 • A prezentációhoz a következő sablont használjátok, ami egyben segítséget is nyújt az előadás tartalmával és felépítésével kapcsolatban. Természetesen demót is készíthettek az előadásotok részeként.
 • Az elkészített diasort a félév során használt git repoba is tegyétek fel.
 • A videót NEM kell a gitbe feltölteni vagy nekünk elküldeni, kérjük tegyétek fel youtube-ra és velünk csak az eléréshez szükséges linket osszátok meg a következő FORM (frissített!) kitöltésével.
 • Beszámoló videó linkjének feltöltési határideje: december 13, hétfő reggel 8:00.
 • Az előadásokhoz Teams eseményt szervezünk (lásd a lenti beosztást), ahol a munkátokkal kapcsolatban felmerült kérdéseket szeretnénk megbeszélni:
  • A beküldési határidő után, az elkészült videó prezentációkat veletek is megosztjuk. Bár nem kötelező, de bátorítunk titeket, hogy nézzétek meg a számotokra érdekesnek tűnő beszámolókat. Természetesen egymástól is kérdezhettek majd.
  • A kérdés session tervezett menete:
   Arra készüljetek, hogy egy-másfél percben tudjátok összefoglalni a munkátokat, segítve, hogy a résztvevők kontextusba kerüljenek, mielőtt kérdeznének. Ez alatt, képernyőtök megosztásával érdemes egy dián összefoglalni a legfontosabbakat (ez pl. lehet a summary slide a prezentációtokból, de külön diával is készülhettek ehhez). Kérjük időben csatlakozzatok a meetinghez (a kezdési időpontok becslések, nem tudhatjuk előre, meddig tarthat egy-egy beszámoló megbeszélése).
  • Ha más elfoglaltságotokkal ütközik a lenti beosztásban kapott időpont fél órás sugarú környezete, ezt mielőbb jelezzétek Máténak, aki próbál megoldást találni. (Ebből következik, hogy a beosztás nem végleges.)
 • A PARIPA programban résztvevő hallgatók a külön számolnak be, a PARIPA követelményeinek megfelelően (ez alól kivétel az, aki PARIPA témalabort teljesít éppen).
 • A beszámolóval kapcsolatban felmerülő kérdésekkel Mátét kereshetitek.

A beszámolók tervezett beosztása

Becsült kezdés Téma
9:00 V2X Sec Testing
9:10 CAN anomaly detection with AI
9:20 CrySyS infra development
9:30 Features of Adversarial Examples
9:40 Distributed Shapley Approximation
9:50 Disaggregation Attack in Federated Learning
10:00 PLC projektek visszafejtése
10:10 Economics of cybersecurity and data privacy

Válogatás korábban készült beszámolókból

Segítségképpen összegyűjtöttünk néhányat az előző félév kiemelkedő előadásai közül. Ezeket itt tudjátok megnézni:

A listát az idei beszámolók után is szeretnénk bővíteni! ;-)

Segítség a videó elkészítéséhez

Azoknak akik még nem készítettek hasonló videót, hasznos lehet a következő néhány lépés áttekintése:
 1. Mentsd le a ppt-t png formátumban, lehetőleg 1920x1080-as méretben.
 2. Vedd fel a hangot pl. mp3 formátumban.
 3. Ha nincs videószerkesztőd, akkor töltsd le ezt az alkalmazást.
 4. Nézd meg ezt a videót a képek beszúrásáról.
 5. Az előző pontot annyiban kell módosítani, hogy lentre egy üres audio és video sávot kell létrehozni, és arra kell pakolni a képeket és alámondást.
 6. File->Exportálás alapértelmezett módon (1920x1080 H.264 / AAC MP4) jó lesz, érdemes a hardveres kódolást bepipálni (ez akár duplázhatja a sebességet).